Namažte jednou – a na celou sezónu !

1 namazání v horké lázni = 5 klasických namazání (> 300 km lyžování)

Při klasickém způsobu zažehlení vosk vystačí na přibližně 60km kilometrů lyžování v závislosti na charakteru (abrasivnosti) sněhu. Při voskování metodou tzv. horké lázně, je výdrž vosku ve skluznici až pětkrát  vyšší, takže vystačí minimálně na 300 kilometrů.

Lyže je ponechána několik hodin ve speciální komoře v tzv. horké lázni, kdy je na skluznici aplikován speciální měkký paraffin s nízkou teplotou tání a vosk penetruje při konstaní teplotě zhruba 63,5 stupňů celsia*.  Penetrace vosku do skluznice je při této metodě minimálně 5 krát vyšší, a tím i množství najetých kilometrů, aniž by se mazání muselo opakovat. Pro průměrného lyžaře, který nestráví na sjezdovkách vice než pět dní ročně, to znamená, že mu stačí takové efektivní voskování pouze jednou za sezónu. Náruživější lyžař má dostatek vosku minimálně na celý týden intenzivního lyžování, aniž se musí obtěžovat do lyžárny. Stačí mu tedy udržovat ostré či vyleštěné hrany.

*Polyethylenová skluznice obsahuje 40-60 % pórů v závislosti na její kvalitě. Těmito póry vosk proniká do skluznice. Vosk vydrží na skluznici nejen v závisloti na ujetých kilometrech , ale také na způsobu jeho aplikace na skluznice, respektive jak hluboko při ní vosk pronikne do skluznice.

  • Toko Thermal Bag
jquery slider by WOWSlider.com v6.6